پياز وخاصيت هاي بي نظير آن

پياز وخاصيت­هاي بي­نظير آن

پياز گياهي است داراي ساقه­هاي نازك و ميان تهي. اين گياه به اندازه شلغم ولايه لايه، است. پياز داراي ويتامين­هاي ،c،p، b12،b2، b1، a مي­باشد و علاوه بر اين ويتامين­ها داراي مواد معدني زيادي مثل: آهك، فسفر، پتاسيم، سديم، گوگرد، يد، سليس، وقند مي­باشد كه به طور مستقيم جذب بدن مي­شوند.

در روايات اسلامي، خواص زيررا براي پياز بيان نموده­اند:

پياز خستگي را برطرف مي­كند، اعصاب را قوي مي­نمايد، باعث ايجاد نيرو در پاها مي­شود و تب­بر است.

امام حسين(عليه السلام) مي­فرمايد:خوردن پياز به دليل فسفر موجود در آن، انجام كارهاي فكري را آسان مي­سازد، و به همين جهت مصرف آن به متفكرين و كساني كه كا­رهاي فكري دارند توصيه مي­شود. پياز داراي خاصيت نيروبخشي تقريبا قوي و آني است در نتيجه خوردن آن براي برطرف شدن ضعف و فرسودگي جسمي وعصبي، مفيد است.

پياز براي بچه­هايي كه دير رشد مي­كنند، هم چنين براي افراد سالخورده­اي كه ضعيف شده اند، غذاي مقوي و نيروبخشي است. اين گياه سرشار از سيليس است، كه به مقدار خيلي زياد، در بدن موجود است و براي تشكيل و نگه­داري استخوان­ها كاملا لازم است. اگر احساس مي كنيد خسته هستيد، اشتها نداريد، چين وچروك­هايي بر صورتتان افتاده و رنگ صورتتان زرد شده است، يك عدد پياز را چهار تكه كنيد و در سه فنجان چاي بجوشانيد تا پخته شود وفقط يك فنجان از آب آن باقي بماند. اين آب را صبح ناشتا بنوشيد.

پياز، يكي از خوراكي­هاي ضد ميكروب وضد­عفوني كننده است، ميكروب­هاي گوشت را از بين مي برد و جهاز هاضمه و مجاري تنفسي را ضدعفوني مي­كند و به دليل گوگرد موجود در آن عامل ضد عفوني كننده خون است. گوگرد پياز وقتي خون مي­شود و به ريه­ها مي­رسد، با عفونت­هاي مجاري تنفسي مثل آسم، ورم گلو، برونشيت، گريپ و…مبارزه مي­كند ونيز به واسطه «يدي» كه دارد، جوش­هاي زير پوست را درمان كرده و بهبود مي­بخشد.

رسول خدا (صلي الله عليه وآله وسلم) فرمودند :هر گاه داخل شهري شديد، از پياز آن شهر بخوريد تا گرفتار وباي آن شهر نشويد».

منبع: فصلنامه فرهنگي و اجتماعي، هدي،شماره 12، ص77

 

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
نظر دهید

آدرس پست الکترونیک شما در این سایت آشکار نخواهد شد.

URL شما نمایش داده خواهد شد.
بدعالی
This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots.