پياز وخاصيت هاي بي نظير آن
پياز وخاصيتهاي بينظير آن
پياز گياهي است داراي ساقههاي نازك و ميان تهي. اين گياه به اندازه شلغم ولايه لايه، است. پياز داراي ويتامينهاي ،c،p، b12،b2، b1، a ميباشد و علاوه بر اين ويتامينها داراي مواد معدني زيادي مثل: آهك، فسفر، پتاسيم، سديم، گوگرد، يد، سليس، وقند ميباشد كه به طور مستقيم جذب بدن ميشوند.
در روايات اسلامي، خواص زيررا براي پياز بيان نمودهاند:
پياز خستگي را برطرف ميكند، اعصاب را قوي مينمايد، باعث ايجاد نيرو در پاها ميشود و تببر است.
امام حسين(عليه السلام) ميفرمايد:خوردن پياز به دليل فسفر موجود در آن، انجام كارهاي فكري را آسان ميسازد، و به همين جهت مصرف آن به متفكرين و كساني كه كارهاي فكري دارند توصيه ميشود. پياز داراي خاصيت نيروبخشي تقريبا قوي و آني است در نتيجه خوردن آن براي برطرف شدن ضعف و فرسودگي جسمي وعصبي، مفيد است.
پياز براي بچههايي كه دير رشد ميكنند، هم چنين براي افراد سالخوردهاي كه ضعيف شده اند، غذاي مقوي و نيروبخشي است. اين گياه سرشار از سيليس است، كه به مقدار خيلي زياد، در بدن موجود است و براي تشكيل و نگهداري استخوانها كاملا لازم است. اگر احساس مي كنيد خسته هستيد، اشتها نداريد، چين وچروكهايي بر صورتتان افتاده و رنگ صورتتان زرد شده است، يك عدد پياز را چهار تكه كنيد و در سه فنجان چاي بجوشانيد تا پخته شود وفقط يك فنجان از آب آن باقي بماند. اين آب را صبح ناشتا بنوشيد.
پياز، يكي از خوراكيهاي ضد ميكروب وضدعفوني كننده است، ميكروبهاي گوشت را از بين مي برد و جهاز هاضمه و مجاري تنفسي را ضدعفوني ميكند و به دليل گوگرد موجود در آن عامل ضد عفوني كننده خون است. گوگرد پياز وقتي خون ميشود و به ريهها ميرسد، با عفونتهاي مجاري تنفسي مثل آسم، ورم گلو، برونشيت، گريپ و…مبارزه ميكند ونيز به واسطه «يدي» كه دارد، جوشهاي زير پوست را درمان كرده و بهبود ميبخشد.
رسول خدا (صلي الله عليه وآله وسلم) فرمودند :هر گاه داخل شهري شديد، از پياز آن شهر بخوريد تا گرفتار وباي آن شهر نشويد».
منبع: فصلنامه فرهنگي و اجتماعي، هدي،شماره 12، ص77
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام گراش در 1392/07/20 ساعت 09:19:00 ق.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |