سرخ كردن غذا
سرخ كردن مواد غذاي، هر چند معمولا براي سلامتي مناسب نيست، اگر سرخ كردن را به روش صحيحي انجام دهيد، تأثيرات نامطلوب اين روش را به حداقل مي رسانيد.
قبل از اينكه مواد غذايي را به داخل روغن بياندازيد، بايد روغن را تا حرارت مناسبي گرم كنيد. اگر روغن به اندازه كافي داغ نشده باشد، قبل از اينكه لايق عايق تشكيل شود لايه محافظ قبل از آنكه غذا فرصت پخته شدن پيدا كند، بسوزد.
قبل از سرخ كردن به ماده غذايي نمك نزنيد. نمك نقطه دود روغن را پايين مي آورد وباعث تخريب روغن مي شود.
براي سرخ كردن، از ظروف آلومينيومي، مسيوآهني استفاده نكينيد، زيرا تخريب روغن را تسريع مي كند.
هنگام سرخ كردن، شعله گاز را تا حد ممكن كم كنيد، زيرا هر چه دماي روغن بيش تر باشد، تشكيل مواد خطرناك بيش تر خواهد شد.
استفاده از ظروف تفلون يا چدن مصرف روغن را كاهش مي دهد.
پس از سرخ كردن، روغن اضافي را از ماده غذايي خارج كنيد. براي اين كار مواد غذايي را در صافي قرار داده، يا روي سطحي شيب دار بگذاريد، قرار دادن ظرف مواد سرخ شده در جايي گرم، مانند روي كتري نيز، به خارج شدن روغن از آن كمك مي كند.
اگر مجبور هستيد دوباره از روغن استفاده نماييد، بايد به چند نكته توجه كنيد، پس از اتمام سرخ كردن، حرارت را خاموش كنيد. وبگذاريد روغن سرد شود. سپس آن را از يك صافي ريز عبور داده، ودر ظرفي شيشه اي بريزيد ودر آن را محكم بببنديد.
منبع:تغذيه در خانواده، خانواده موفق-دفتر پنجم، ص181-180
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام گراش در 1392/10/28 ساعت 09:28:00 ق.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |