موضوع: "آشپزي"
علائم بارداري زن
شنبه 92/09/09
هنگامي كه زن باردار ميشود حالاتي را پيدا ميكند كه آن حالات دلالت بر بارداري ميكند:
- 1. خون حيض ماهيانه قطع مي شود .
- 2. در زير دل احساس درد ميكند.
- 3. دهانه رحم بسته ميشود.
- 4. فرج از رطوبت خشك ميشود.
- 5. ديگر ميل به جماع ندارد.
- 6. حالت تهوع وحال بهم خوردن پيدا ميكند.
- 7. احساس لرزش وسرما در بدن پديد ميآيد.
- 8. سر پستان سياه ميگردد.
- 9. بيدرنگ هوس خوردن چيزهاي غير خوردني ميكند مانند هوس خوردن گل وذغال وامثال آنها
10.وحالاتي پيدا ميكند از اين قبيل: افسردگي، تن سنگيني، تنبلي، بدنفسي، سرگيجه، چشم تاري، تپش قلب، سردرد،
11.سفيدي چشم سفيدتر و سياهي عدسي چشم زردتر وسفيدي رخسار سفيدتر ونيروي ديد افزايش مييابد.
12. ادرار زرد رنگ ومايل به كبودي ميگردد.
كوتاه وپرفايده براي خانم ها
چهارشنبه 92/08/15
كوتاه و پر فايده براي خانمها
جذب چربي از سوپ يا خورش :
براي جدا كردن چربي از سوپ يا خورش، چند قطعه يخ در كيسه نايلوني تميزي، بيندازيد و آن را محكم ببنديد، سپس در ظرف سوپ يا خورش قرار دهيد. چربي ها به دور يخ جذب شده و شما به آساني ميتوانيد آنها را برداريد.
جلوگيري از تغيير رنگ كلم قرمز:
اگر كلم قرمز شما در هنگام پخت آبي يا بنفش شد، به آن كمي سركه اضافه كنيد. كلم بار ديگر قرمز ميشود.
برطرف كردن سياهي از روغن در حال سرخ شدن:
اگر روغن در هنگام سرخ شدن سياه شد، ميتوانيد چند قطره سركه به آن اضافه كنيد ودر ظرف را ببنديد و به سرخ كردن ادامه دهيد، رنگ روغن روشنتر ميشود.
طعم دار كردن ماهي:
بهترين روش براي زدودن بوي ماهي، مزهدار كردن آن است. يكي از رايخترين راهها آغشته كردن ماهي به مخلوطي از زعفران ، زردچوبه، پودر سير، نمك وفلفل سياه به تنهايي يا همراه با آرد سفيد است.
مزه دار كردن روغن سرخ شده:
شما ميتوانيد به جاي طعم دار كردن ماهي، روغن آن را مزهدار كنيد. به اين صورت كه پس از داغ شدن روغن، درون ماهي تابه، ورقههايي از زنجبيل تازه و يا نصف قاشق چايخوري از پودر آن را در روغن ريخته، سپس ماهي را در آن سرخ كنيد. اگر از زنجبيل تازه استفاده مي كنيد، سه تا چهار دقيقه صبر كنيد تا ورقهها با روغن سرخ شوند.
منبع:فصلنامه فرهنگي واجتماعي هدي ، شماره 12، ص90
شربت گلابي
چهارشنبه 92/07/10
شربت گلابي
مواد لازم:
گلابي رسيده 1كيلوگرم
آب ليموترش تازه 1قاشق غذاخوري
عسل 1قاشق غذاخوري
يخ قالبي كوچك 3قطعه
آب 5/1ليوان
طرز تهيه:
ابتدا گلابيها را كه از قبل آماده كردهايد، خوب بشوييد و مواد اضافي آن را خارج كنيد، سپس آن ها را خرد كرده، در داخل مخلوط كن بريزيد و آب و عسل را نيز به آن اضافه نموده، آن را خوب مخلوط كنيد .افزودن عسل وآب ليموترش تازه به گلابي باعث جلوگيري از اكسيد شدن آن ميشود.
منبع:ارمغان تندرستي ،جمشيد خداداي،ص294
نوشيدني
شنبه 92/05/12
نوشيدني
شربت عسل با ليموترش تازه
مواد لازم:
ليموترش تازهي شيرازي………………………………………1عدد
عسل…………………………………………………………………..1قاشق غذاخوري
يخ قالبي كوچك………………………………………………….3قطعه
طرز تهيه:
ابتدا عسلها را به همراه مقداري آب و آب ليموترش تازه در يك ليوان ريخته، آن را به آرامي با يك چنگال هم بزنيد تا عسل آن به طور كامل در آب حل شود. بعد، قطعات يخ را به آن اضافه كنيد و اجازه دهيد تا كاملا خنك گردد، سپس آن را به آرامي ميل نماييد.
اين شربت براي خانمهايي كه ويار دارند و هم چنين افرادي كه دچار مسموميت غذايي شده اند؛ بسيار سودمند است.
منبع:كتاب ارمغان تندرستي ،جمشيد خدادادي ، ص288
فرني مخصوص
چهارشنبه 92/04/19
مواد لازم :
آرد برنج قهوه اي 6 قاشق غذا خوري پر
آب سرد 3 ليوان
عسل به مقدار لازم
هل سبز ساييده 1 قاشق چاي خوري
گلاب نصف استكان كوچك
طرز تهيه:
برنج قهوهاي را شسته، كمي قبل از خشك شدن، آسياب كنيد تا آرد برنج قهوهاي به دست آيد. اين آرد را به همراه آب در يك ظرف مناسب ريخته، به آرامي هم بزنيد تا يكنواخت شود، سپس ظرف را روي حرارت ملايم قرار داده، ضمن اينكه مرتب آن را هم ميزنيد، هل ساييده وگلاب را نيز به آن بيفزاييد.
آن گاه پس از يك جوش خوردن، آن را از روي حرارت برداشته، در يك ظرف مناسب بكشيد وروي آن عسل ريخته، ميل نماييد. اين فرني داراي ويتامينهاي گروهB بوده و در رفع ناراحتيهاي پوست و مو، مؤثر و غذاي بسيار مناسبي نيز براي رشد كودكان است.
جمشيد خدادادي، ارمغان تندرستي، ص 245-246
دسر هويج فرنگي
شنبه 92/04/15
مواد لازم:
هويج فرنگي 1 كيلوگرم
عسل 2 قاشق غذا خوري
هل سبز ساييده 1 مثقال
گلاب 2 قاشق غذا خوري
زعفران ساييده 1 گرم
مخلوط خلال پسته، بادام، و پودر نارگيل مجموعاً 4 قاشق غذا خوري
طرز تهيه:
ابتدا هويج هايي را كه از پيش آماده كردهايد، به خوبي بشوييد، بعد، آنها را بخار پز كرده، سپس با گوشت كوب برقي به صورت پوره درآوريد، آن گاه عسل را به همراه گلاب، زعفران و هل ساييده به آن اضافه كرده، همه را با هم به طور كامل مخلوط كنيد. در حين مخلوط كردن، 2 قاشق غذاخوري از مخلوط خلال پسته و خلال بادام و پودر نارگيل را به مرور به آن بيفزاييد. ظرف را تكان دهيد تا سطح مواد صاف شود، پس از آن، دو قاشق غذا خوري از مخلوط خلال پسته، خلال بادام و پودر نارگيل را روي دسر ريخته، آن را به مدت چند ساعت در يخچال بگذاريد تاخودش را بگيرد. اين دسر براي تقويت بينايي، بسيار مفيد است. بهتر است همراه با اين دسر 1 قاشق روغن زيتون نيز ميل شود.
غذا حاضراست، کوکوی تن ماهی
دوشنبه 91/08/22
مواد اولیه :
• كنسرو تن ماهي =يك قوطي
• تخممرغ= پنج عدد
• جعفري خرد شد=ه 50 گرم
• گوجهفرنگي= خرد شده و قارچ هر کدام= 80 گرم
• روغن مايع 100 گرم
• فلفل دلمهاي رنگي خرد شده =سه قاشق سوپخوري
• نخود فرنگي و آرد ذرت =دو قاشق سوپخوري
• زعفران آب كرده= دو قاشق سوپخوري
• نمك و فلفل= به ميزان لازم
طرز تهيه:
ابتدا نخود فرنگي و فلفل دلمهاي را ميپزيم. نمك، فلفل و آرد را با هم مخلوط ميكنيم. سپس تن ماهي را اضافه كرده و تخممرغها را يكي يكي افزوده و با چنگال ميزنيم. فلفل دلمهاي، نخود فرنگي، قارچ، گوجهفرنگي، جعفري و زعفران را اضافه و مخلوط ميكنيم. داخل تابهاي روغن ريخته تا يك طرف كوكو را سرخ ميكنيم آنگاه به چهار قسمت برش داده و هر تكه را آرام بر ميگردانيم تا هر دو طرف آن سرخ شود. سپس داخل ظرف سرو كشيده و اطراف آن را با سبزيهاي دلخواه تزيين كرده و ميل ميكنيم.