وظايف والدين در برابر دختر
وظايف والدين در برابر دختر
والدين دختران وظيفه دارند:
- 1- موجبات رشد و بالندگي دختران خود را فراهم كنند.
- 2- مهربان و صبور باشند و از خشونت اجتناب كنند و در مواقع لازم، خطاهايشان را ببخشند.
- 3- در برخوردها اعتدال را رعايت نمايند.
- 4- نيازها و مشكلات آنان را درك كنند و براي تأمين نيازهايشان تلاش كنند.
- 5- با راهنمايي و هدايت دختران خود، الگوي مناسبي براي آنها باشند.امر ونهي آنها، نبايد همراه با زورگويي و خشونت باشد، بلكه بايد با منطق و دليل باشد.
- 6- والدين بايد خيرخواهي و صداقت خود را براي آنها به اثبات برسانند.
- 7- از آنجا كه والدين، امانت دار اين گلها هستند، بايد با تمام وجود از اين گلها حفاظت كنند و آنچه مصلحت آنهاست، انجام دهند.
هشدارها
زندگي، صحنهي عبرت ها و كسب تجربه هاست.بايد حادثهها را با تأمل و درنگ بنگريم و هرگز اجازه ندهيم تا يك شكست، چند بار تكرار شود. دام گستران و فريب كاران همواره به سراغ كساني ميروند كه از تجربه وآگاهي كمتري برخوردارند تا زمينهي سقوط آنها را فراهم كنند.
امام علي (عليه السلام)فرمود:«مَنْ قَلَّتْ تَجْرِبَتهُ خُدِعَ، وَمنْ كَثُرَتْ تَجْرِبَتُه قَلَّتْ غَرَّتُهُ».
«آن كه تجربه اش اندك است، فريب ميخورد. و آن كه تجربهاش بسيار است، كمتر فريب ميخورد.»
آنها كه زمينههاي شكست ديگران را مطالعه نمودهاند، هميشه جانب احتياط را رعايت ميكنند تا از آسيبها در امان باشند. لازم نيست كه همه چيز را خود انسان تجربه كند، بلكه بايد از حاصل تجربيات ديگران چه در شكستها و چه در موفقيتها و پيروزيها استفاده كند. اين تجربه ها از دانش نيز برتر و ارزنده تر است.
كسي كه درراه خطا گام بر ميدارد و همواره در برابر پندها و هشدارهاي دلسوزانه صاحبان تجربه، ميگويد: «ميخواهم خود تجربه كنم» همچون كسي است كه زيان و خطر غذاي مسموم يا آفات برنامهاي غلط را به وضوح ميبيند ولي باز سراغ كانون خطر ميرود.
(منبع:كتاب براي ريحانه، محمود اكبري، ص17-16)
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام گراش در 1392/05/12 ساعت 12:11:00 ب.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |
1392/05/21 @ 11:38:05 ق.ظ
صدرارحامی [عضو]
با سلام و احترام
امیدوارم بتونیم فرزندانی صالح و شایسته تربیت کنیم تا مایه ی سر افرازی جامعه امت اسلامی بشن وتا بتونیم رضایت خداوند را بدست بیاریم.
موفق و سربلند باشید.