شلغم وخواص بي نظير آن

شلغم وخواص بي نظير آن

شلغم ريشه سبزي معروفي است كه انواع گوناگون دارد. مرغوب­ترين آنها نوع تابستاني و پرورش يافته آن است كه سفيد، دوكي شكل، وكوچك مي­باشد. شلغم، از سبزي­هاي نادري است كه داراي «ارسنيك» وگوهر شب چراغ روبيديم» است. اين دو عنصر با كمك گوگرد در جلوگيري از بيماري جذام نقش مؤثري دارد. در روايات نيز آمده است كه يكي از خواص شلغم از بين رفتن رگ جذام مي­باشد. امام موسي كاظم(عليه السلام) فرموده است:«به خوردن شلغم عادت كنيد؛ زيرا هر كس جذام داشته باشد آن را آب مي­كند».

فوايد شلغم:

1.اشتها را تحريك مي­كند و به علت داشتن انسولين گياهي در درمان مرض قند و سنگ مثانه مفيد است.

2.برطرف كننده سرفه و نرم كننده سينه است.

3. سنگ­هاي مثانه، كبد و كليه را خرد مي­كند.

4. به علت داشتن ويتامين هاي BوA، نور چشم و قوه بينايي را زياد مي­كند.

5.ريشه شلغم اثر نرم كنندگي دارد و در رفع سياه سرفه وآسم، به صورت جوشانده غليظ و مخلوط با عسل مورد استفاده قرار مي­گيرد.

6. جوشانده غليظ شلغم به صورت مرهم، در تسكين دردهاي موضعي، نقرس وسرمازدگي به كار مي­رود.

7.داراي ماده ضدعفوني كننده وآنتي­بيوتيك قوي است ودر درمان سرماخوردگي و بيماري هاي عفوني سودمند است.

8. اين سبزي حاوي فسفر، كلسيم، آهن، و ويتامين هاي BوCاست و باعث افزايش نيروي جنسي و تقويت عمومي بدن مي­گردد.

9. براي رشد واستحكام استخوان­بندي بسيار مفيد است. بنابراين، براي كودكان در حال رشد نيز مفيد مي­باشد.

10. آب شلغم پخته را مي­توان در انواع گلودرد وعوارض سرماخوردگي غرغره كرد.

11. براي زياد شدن اشتها، شلغم، را در ظرف سربسته يا درون خمير بپزيد؛ چون آب واسانس­هاي آن خارج نمي­شود وميل كنيد.

12. در درمان جوش صورت مفيد است .

13. به علت داشتن ويتامين «ث» از رقيق شدن خون جلوگيري مي كند، مانع خونريزي مي شود وخستگي را برطرف مي­كند.

14. در درمان كم خوني مؤثر است؛ زيرا گلبول­هاي قرمز را افزايش مي­ دهد.

15. تخم شلغم در تمام خواص واعمال از شلغم مفيد تر و قوي­تر است. مقدار مصرف آن در هر روز 6/25 گرم است كه همراه با عسل و به صورت شربت مصرف مي­شود.

روش تهيه شربت شلغم:

وسط يك شلغم را خالي كنيد و در آن كمي شكر بريزيد.پس از مدتي در آن آب جمع مي شود، آب آن را با قاشق برداريد و مصرف كنيد. شربت شلغم براي معالجه سياه سرفه كودكان مفيد است و هيچ ضرري ندارد.

تذكر:كساني كه از نظر هضم غذا مشكل دارند و ياروده ضعيف وظريفي دارند از مصرف شلغم زياد خودداري كنند.

نشانه هاي شلغم خوب :1. سفت باشد . اگر وسط آن شل باشد و يا با فشار انگشت فرو رود پلاسيده و مانده است و اگر مصرف شود در روده­ها توليد نفخ مي­كند در حالي كه شلغم تازه نفخ ندارد.

2. پوست خارجي آن براق وشفاف باشد.

3. سنگين باشد.

4. وقتي وسط آن را بريديد ، درون آن روشن وشفاف باشد.

منبع: فصلنامه،فرهنگي و اجتماعي هدي شماره ، ص83   

  • مرضیه
    نظر از: مرضیه
    1392/08/25 @ 11:35:46 ق.ظ

    مرضیه [بازدید کننده]

    با سلام ممنون از مطالب بسیار زیبا وجالبی که در مورد شلغم نوشتید من خودم به شلغم علاقه زیادی دارم وهر روز عصر شلغم میپزم ومیخورم

نظر دهید

آدرس پست الکترونیک شما در این سایت آشکار نخواهد شد.

URL شما نمایش داده خواهد شد.
بدعالی
This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots.