شلغم وخواص بي نظير آن
شلغم وخواص بي نظير آن
شلغم ريشه سبزي معروفي است كه انواع گوناگون دارد. مرغوبترين آنها نوع تابستاني و پرورش يافته آن است كه سفيد، دوكي شكل، وكوچك ميباشد. شلغم، از سبزيهاي نادري است كه داراي «ارسنيك» وگوهر شب چراغ روبيديم» است. اين دو عنصر با كمك گوگرد در جلوگيري از بيماري جذام نقش مؤثري دارد. در روايات نيز آمده است كه يكي از خواص شلغم از بين رفتن رگ جذام ميباشد. امام موسي كاظم(عليه السلام) فرموده است:«به خوردن شلغم عادت كنيد؛ زيرا هر كس جذام داشته باشد آن را آب ميكند».
فوايد شلغم:
1.اشتها را تحريك ميكند و به علت داشتن انسولين گياهي در درمان مرض قند و سنگ مثانه مفيد است.
2.برطرف كننده سرفه و نرم كننده سينه است.
3. سنگهاي مثانه، كبد و كليه را خرد ميكند.
4. به علت داشتن ويتامين هاي BوA، نور چشم و قوه بينايي را زياد ميكند.
5.ريشه شلغم اثر نرم كنندگي دارد و در رفع سياه سرفه وآسم، به صورت جوشانده غليظ و مخلوط با عسل مورد استفاده قرار ميگيرد.
6. جوشانده غليظ شلغم به صورت مرهم، در تسكين دردهاي موضعي، نقرس وسرمازدگي به كار ميرود.
7.داراي ماده ضدعفوني كننده وآنتيبيوتيك قوي است ودر درمان سرماخوردگي و بيماري هاي عفوني سودمند است.
8. اين سبزي حاوي فسفر، كلسيم، آهن، و ويتامين هاي BوCاست و باعث افزايش نيروي جنسي و تقويت عمومي بدن ميگردد.
9. براي رشد واستحكام استخوانبندي بسيار مفيد است. بنابراين، براي كودكان در حال رشد نيز مفيد ميباشد.
10. آب شلغم پخته را ميتوان در انواع گلودرد وعوارض سرماخوردگي غرغره كرد.
11. براي زياد شدن اشتها، شلغم، را در ظرف سربسته يا درون خمير بپزيد؛ چون آب واسانسهاي آن خارج نميشود وميل كنيد.
12. در درمان جوش صورت مفيد است .
13. به علت داشتن ويتامين «ث» از رقيق شدن خون جلوگيري مي كند، مانع خونريزي مي شود وخستگي را برطرف ميكند.
14. در درمان كم خوني مؤثر است؛ زيرا گلبولهاي قرمز را افزايش مي دهد.
15. تخم شلغم در تمام خواص واعمال از شلغم مفيد تر و قويتر است. مقدار مصرف آن در هر روز 6/25 گرم است كه همراه با عسل و به صورت شربت مصرف ميشود.
روش تهيه شربت شلغم:
وسط يك شلغم را خالي كنيد و در آن كمي شكر بريزيد.پس از مدتي در آن آب جمع مي شود، آب آن را با قاشق برداريد و مصرف كنيد. شربت شلغم براي معالجه سياه سرفه كودكان مفيد است و هيچ ضرري ندارد.
تذكر:كساني كه از نظر هضم غذا مشكل دارند و ياروده ضعيف وظريفي دارند از مصرف شلغم زياد خودداري كنند.
نشانه هاي شلغم خوب :1. سفت باشد . اگر وسط آن شل باشد و يا با فشار انگشت فرو رود پلاسيده و مانده است و اگر مصرف شود در رودهها توليد نفخ ميكند در حالي كه شلغم تازه نفخ ندارد.
2. پوست خارجي آن براق وشفاف باشد.
3. سنگين باشد.
4. وقتي وسط آن را بريديد ، درون آن روشن وشفاف باشد.
منبع: فصلنامه،فرهنگي و اجتماعي هدي شماره ، ص83
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام گراش در 1392/08/25 ساعت 11:17:00 ق.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |
1392/08/25 @ 11:35:46 ق.ظ
مرضیه [بازدید کننده]
با سلام ممنون از مطالب بسیار زیبا وجالبی که در مورد شلغم نوشتید من خودم به شلغم علاقه زیادی دارم وهر روز عصر شلغم میپزم ومیخورم