برگزاری نشست اخلاقی با موضوع غدیر به مناسبت دهه ولایت در مدرسه علمیه خواهران الزهرا علیها السلام گراش
« زینب فقیهی» مدیرحوزه و استاد دانشگاه اظهار داشت: روز عید غدیر نسبت به عید مبعث به منزلهی روح آدمی است زیرا هر آنچه در این مبعث شریف از خیر و خوشبختی است مشروط به ولایت امیرالمومنین(ع) و امامان از فرزندان او است.
وی افزود: شیخ صدوق(ره) در علل الشرایع از مفضل بن عمر حدیث مفصلی روایت کرده است که پیغمبر(ص) به تمام انبیا و مرسلین، رسول است و امیرالمومنین(ع) خلیفهی او بر تمام آنها است و فرمانبری او بر آنها واجب است همچنان که اطاعت رسول خدا(ص) واجب است و حکم او بر خازنین بهشت و مالک دوزخ جاری است و فرشتگان متعبد و مامورند که برای شیعهی او طلب آمرزش کنند. همانطور که متعبد به توحید و نبوت و ولایت میباشند و خدای تعالی هم میفرماید: فرشتگان که عرش الهی را و هر کس پیرامون آن است حمل میکنند و برای مومنان طلب آمرزش مینمایند.
خانم فقیهی خاطر نشان کرد: پس دانسته میشود که تمام هدایتها و سعادتها منسوب به آن دو و جانشینان آنها است. لذا از طرق عامه و خاصه از رسول خدا(ص) وارد شده است که فرمود: اگر درختان باغها قلم و دریاها مرکب و جنها محاسب و انسانها نویسنده شوند فضایل امیرالمومنین(ع) را شماره و احصاء نتوانند نمود.
وی در تعبیر از حکومت به ولایت در حدیث ولایت افزود: آن وقتی که پیامبر(ص) در مقام تعیین حق حاکمیت برای یک شخص است، تعبیر مولا را برای او به کار میبرد و ولایت او را به ولایت خود مقترن میکند. یعنی اسلام، منهای همین مفهوم هیچ حاکمیتی را بر مردم نمیپذیرد و هیچ عنوان دیگری را در باب حکومت قائل نیست. آن کسی که ولی و حاکم مردم است، یک سلطان نیست بلکه ولی و حاکم مردم است، یک سلطان نیست، بلکه ولی و سرپرست مسلمین است.
خانم فقیهی افزود: غدیر در آثار اسلامی ما به عید الله اکبر، یوم العهد المعهود و یوم المیثاق الماخوذ تعبیر شده است. این تعبیرات که نشان دهندهی تاکید و اهتمامی خاصی به این روز شریف است، خصوصیتش در مساله ولایت است. آن عاملی که در اسلام ضامن اجرای احکام است، حکومت اسلامی و حاکمیت احکام قرآن است.
وی بیان کرد: نبی اکرم(ص) در بین صفات امیرالمومنین(ع) میفرماید: او عادلترین شما در بین مردم است هم عدالت درونی و معنوی و فردی امیرالمومنین(ع) و هم عدالت رفتاری و عدالت اجتماعی او مراد است. اگر ما بخواهیم حقیقتا از متمسکین به ولایت امیرالمونین(ع) باشیم باید خودمان و محیط زندگیمان را به عدل نزدیک کنیم.
خانم فقیهی خاطر نشان کرد: در مورد ماجراهای غدیر چیزی که جامعه ایرانی و همه شیعیان در نقاط مختلف عالم و کشورهای گوناگون، باید آنها را مورد توجه قرار دهند، این است که اعتقاد به غدیر، ولایت و امامت رکن اصلی مذهب شیعه است. شاید اکثر آن کسانی هم که در ماجرای بیعت امیرالمومنین(ع) گرد آن بزرگوار را گرفتند و با او بیعت کردند و پای فشردند و فداکاری نمودند، واقعه غدیر و به طریق اولی، ظهور اسلام و جنگهای امیرالمومنین(ع) را ندیده بودند. اما اسلام و هدایت و نور آن فقط برای کسانی نیست که در آن وقت حضور نداشتند بلکه برای همه و برای همیشه است.
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام گراش در 1398/05/30 ساعت 10:54:00 ق.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |