ارزش غذايي تخم مرغ

 

تخم­مرغ يكي از مواد غذايي با هضم آسان و دسترسي فراوان در برنامه غذايي افراد است. اين ماده غذايي منبع خوبي از پروتئين، ويتامين ها و املاح ضروري است. به طور متوسط يك عدد تخم­مرغ حدود 7 كيلو كالري انرژي و حدود 7 گرم پروتئين دارد كه از نظر پروتئيني مي­تواند جايگزين 30 گرم گوشت و يا دو سوم ليوان شير شود.

بيش از نيمي از پروتئين تخم مرغ (55درصد) در سفيده آن قرار دارد و مي­تواند براي همه گروههاي سني مورد مصرف قرار گيرد.

تخم­مرغ منبع خوبي از ويتامينها است كه كه موجب حفظ سلامتي دستگاه عصبي، كمك به خون سازي، حفظ سلامت و استحكام دندان ها و استخوان­ها مي­شود.

همچنين تخم­مرغ منبع كلسيم، فسفر، روي، پتاسيم، منيزيم و سلنيوم است.

حدود نيمي از پروتئين و تقريبا تمامي چربي­هاي تخم­مرغ در قسمت زرده آن قرار دارد و بيشتر اين مقدار چربي(دو سوم) نيز از نوع غير اشباع است كه براي فعاليتهاي طبيعي مغز و اعصاب ضروري است. همچنين هر عدد تخم­مرغ حاوي 240 ميلي گرم كلسترول است. مقدار مصرف تخم­مرغ براي افراد ديابتي يك عدد در هفته، براي افرادي كه كلسترول بالا و بيماري قلبي عروقي دارند 2تا 3 عدد در هفته (با نظر متخصص تغذيه) و براي افراد سالم، چنانچه دريافت گوشت مصرفي را محدود كنند روزي 1 عدد است.

توصيه­هاي مربوط به خريد و نگهداري تخم­مرغ

-تخم­مرغ را براي نگهداري در يخچال نشوييد و فقط آلودگي­هاي سطحي آن را پاك كنيد و قبل از مصرف پوسته بيروني آن را بشوييد.

-از مصرف تخم­مرغ خام به دليل احتمال وجود آلودگي سالمونلا و اختلال در جذب ويتامين­ها خودداري كنيد.

- از دادن سفيده تخم­مرغ به كودكان زير يكسال خودداري كنيد.

-هنگام مصرف تخم­­­مرغ، آن ها را يكي يكي در ظرف جداگانه شكسته و در صورت داشتن لكه و بوي نامطبوع از مصرف آن خودداري كنيد.

-براي آب­پز كردن تخم­مرغ، مقدار كمي نمك و يا سركه به آن اضافه كنيد كه حتي اگر پوست تخم­مرغ هم شكسته شد، سفيده آن بيرون نريزد.

-از نگهداري مايع تخم­مرغ اضافي كه براي طبخ غذا به كار برده شده، خودداري كنيد.

- در سنين رشد زرده و سفيده تخم­مرغ را با هم مصرف كنيد.

منبع : نشريه نامه­ي جامعه، شماره 90 ص73

  

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
نظر دهید

آدرس پست الکترونیک شما در این سایت آشکار نخواهد شد.

URL شما نمایش داده خواهد شد.
بدعالی
This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots.