زنجبيل
زنجبيل گياهي است مخصوص مناطق حاره وديسقوريدوس آن را به اسم «زيك ژي برس» نام برده است.
زنجبيل به عنوان ادويه درغذاها، مرباها مصرف ميگردد، طعم آن سوزنده و تلخ است. خواص طبي آن مقوي معده، ضد نفخ، درد دل، وعرق آور است.
در ايران جوشاندهي زنجبيل براي رفع سردي، دل درد، ودر قم نان قندي خوشمزهاي از آن درست مينمايند.
دكتر «هاوزر»در كتاب خود«چه بايد خورد وچگونه بايد پخت» از آن به خوبي ياد كرده است. زنچبيل را به عنوان داروي خلط آور، در امراضي كه مربوط به عفونتهاي ريوي، زكامهاي نزلهاي مزمن وآسم به كار ميبرند. همچنين در معالجهي شن كليه، كم خوني دختران جوان در مرحلهي بلوغ كه آن را يرقان ابيض مينامند ودر درد اعصاب مصرف ميكنند ولي بيماران عصبي بايد از آن پرهيز كنند.
منبع:دورنمايي از طب اسلامي، گياهان دارويي ، ص 134
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام گراش در 1392/09/09 ساعت 10:56:00 ق.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |
هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
نظر دهید