روز ملی خلیج فارس
روز ملي خليج فارس با تصويب شوراي عالي انقلاب فرهنگي به تقويم ايران اضافه شد. شوراي عالي انقلاب فرهنگي با توجه به هدف قراردادن هويت فرهنگي و تاريخي ملت ايران از سوي ايادي استكبار جهاني به خصوص برخي از كشورهاي همسايه و تلاش آنان براي تحريف نام تاريخي خليج فارس، به پيشنهاد شوراي فرهنگ عمومي روز اخراج پرتغاليها از تنگه هرمز را به عنوان روز ملي خليج فارس نامگذاري كرد.
بخشي از تاريخچه نام خليج فارس در اسناد تاريخي
آلن كارول، رئيس گروه تدوين نقشههاي اين اطلس گفته است كه سياست اين مؤسسه در ثبت نام مكانها، سياست ?دوفاكتو?ست؛ يعني بنا بر نامهايي كه در عمل به كار ميرود، تصميم گرفته ميشود، نه بر اساس نامي كه فرد يا گروه خاصي بر آن مينهد. وي همچنين تصريح كرد كه نام ?خليج فارس? در اطلس ?National geographic?، همچنان به عنوان نام اصلي اين خليج به كار خواهد رفت.
خليج فارس، نام تاريخي آبهايي است كه از زمان باستان تا به حال به كار برده شده است. بنا بر مدارك متقن، يونانيان آن را ?Sinus Persicus?، روميان ?Mare persicum? و عربها نيز قرنها آن را ?خليج فارس? يا ?بحر فارس? ميناميدند. در زير به چند سند مهم تاريخي اشاره ميشود:
در سنگنبشته داريوش هخامنشي در مصر متعلق به سال 518 تا 515 پيش از ميلاد، در عبارت ?درايه تپه هچا پارسا آيي تي هني?؛ دريايي كه از پارس ميرود يا سر ميگيرد، نام درياي پارس آمده است.
بطلميوس، عالم و جغرافيدان مشهور قرن دوم ميلادي، در كتاب جغرافياي عالم كه به زبان لاتين نگاشته شده، از نام (پرسيكوس سينوس) به عنوان خليج فارس ياد كرده است.
در سال 425 پيش از ميلاد، هرودت، مورخ مشهور يوناني در كتاب تاريخ معروف خود، نام خليج فارس را ?بحر احمر? يا ?درياي سرخ? ناميده است.
در سال 1892، لرد كرزن، وزير خارجه انگلستان، در كتاب ?ايران و قضيه ايران?، بارها به نام خليج فارس اشاره كرده است.
ويليام راجز، وزير امور خارجه وقت ايالات متحده آمريكا، در گزارش مورخ 1971 ميلادي خود در مورد سياست خارجي اين كشور از نام خليج فارس استفاده كرده است؛ از جمله فرهنگهاي آلماني، انگليسي، آمريكايي، فرانسوي، تركي و… .
در فرهنگهايي كه به زبانهاي مختلف تدوين و چاپ شده است؛ از جمله فرهنگهاي آلماني، انگليسي، آمريكايي، فرانسوي، تركي و… خليج فارس نيز به همين نام آورده شده است.
نام خليج فارس در سازمان ملل متحد: دبيرخانه اين سازمان در سند مورخ 5 مارس سال 1971 ميلادي و يادداشت AD311/IGEN به دولت ايران، يادآور ميشود كه عرف جاري در دبيرخانه سازمان ملل متحد در اسناد و نقشههاي جغرافيايي منطقه آبي بين ايران از سمت شمال و خاور و تعدادي از كشورهاي عربي از سوي جنوب و باختر به نام خليج فارس ناميده شود و اين، بنا بر عرف قديمي انتشار اطلسها و فرهنگهاي جغرافيايي است.
اين دبيرخانه همچنين بابت اشتباهاتي كه سازمان ملل در برخي اسناد در به كار بردن نام خليج فارس مرتكب شده، عذرخواهي كرده آن را اشتباه سهوي دانسته (سند 26 ژوئن 1991 ميلادي در سازمان ملل) و از كارگزاران سازمان خواسته است كه همواره اين موضع ايران را در نظر داشته باشند.
با توجه به اسناد و مدارك متقن فوق اذعان ميدارد كه:
درج نامهاي جعلي در كنار يا به جاي درياي خليج فارس، نشأتگرفته از سياستهاي خصمانه شبكههاي فرهنگي غرب است كه سعي در شكاف و اختلافافكني بين كشورهاي خاورميانه و حوزه خليج فارس را دارد، چون اين منطقه از نظر حوزه جغرافيايي و ژئوپلتيكي، يك منطقه واحد و همگراست.
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام گراش در 1391/02/12 ساعت 06:46:38 ق.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |
1391/02/17 @ 02:07:49 ب.ظ
موسسه آموزش عالی حوزوی معصومیه (خواهران) [عضو]
حضرت رسول اکرم (صلی الله علیه و آله) فرمودند :
اکرم العلماء، فإنهم ورتة الأنبیاء ، فمن أکرمهم فقد أکرم الله و رسوله
علماء را گرامی بدارید زیرا آنان وازثان پیامبران هستند ، پس هرکس آنان را گرامی بدارد ، خدا و رسولش را گرامی داشته است.
نهج الفصاحة،ص84